Home › Wat

Wat

Kun jij nog zonder wetenschap?

Zonder wetenschap sta je in je blootje! Snel even douchen, een koffietje drinken, de kinderen met de auto naar school brengen, je e-mails lezen ... Dat wordt lastig zonder wetenschap. Tijdens De Dag van de Wetenschap op zondag 25 november 2018 ontdek je hoe wetenschap en technologie je dagelijks leven bepalen.

Enthousiaste wetenschappers uit tal van bedrijven, universiteiten, hogescholen, musea, doe-centra, sterrenwachten en onderzoeksinstellingen bewijzen het je graag aan de hand van verrassende demonstraties, boeiende verhalen én leuke experimenten. Want niet alleen is alles wetenschap, iedereen is ook wetenschapper. Zeker op de Dag van de Wetenschap!

Waarom Tom De Cock trotse peter is van de Dag van de Wetenschap:

"De Dag van de Wetenschap is zo’n cool en belangrijk initiatief, maar gek genoeg wordt daar nog te weinig aandacht aan besteed. Elk jaar zie ik nochtans op mijn tocht langs Vlaamse scholen voor De Strafste School de aandacht voor STEM en andere wetenschapsrichtingen groeien, met allerlei knotsgekke en enthousiaste toepassingen. Wetenschap is gewoon supercool, en het leuke is dat het anno 2017 ook eindelijk 'bon ton' is om dat te zeggen.

De toekomst is aan de geeks en nerds! Je zou er bijvoorbeeld van versteld staan hoeveel perfect realistische, wetenschappelijke manieren er bestaan waarop de mensheid zichzelf kan vernietigen; ook dat is wetenschap… Kortom: science is what makes the world go round. En hoe meer we daar met z’n allen terug van doordrongen zijn hoe beter we de wereld rondom ons zullen begrijpen en appreciëren! "

Tom De Cock, trotse peter Dag van de Wetenschap

De Dag van de Wetenschap is een initiatief van de Vlaamse overheid, die van de Dag van de Wetenschap een jaarlijks terugkerend gebeuren maakt. De Dag van de Wetenschap wordt gecoördineerd door Technopolis en georganiseerd in samenwerking met de associaties van de Vlaamse universiteiten en hogescholen, wetenschappelijke instellingen en verenigingen, musea, bedrijven en federaties.

Dag van de Wetenschap 2015
Dag van de Wetenschap 2015
Dag van de Wetenschap 2015
Dag van de Wetenschap 2014 - copyright Barbara Deslé
Dag van de Wetenschap 2014 - copyright Barbara Deslé
Dag van de Wetenschap 2015
Dag van de Wetenschap 2015
Dag van de Wetenschap 2015