Ga verder naar de inhoud
Zondag 22 november 2020

Dag van de Wetenschap gaat digitaal

Het aftellen naar de volgende Dag van de Wetenschap is begonnen!
Het belooft een speciale 10e editie te worden, want voor het eerst gaat Vlaanderens grootste wetenschapsevenement volledig digitaal.

Wat, hoe en waar?

Op zondag 22 november 2020 katapulteren we van op ons digitale platform een flinke lading wetenschap en technologie rechtstreeks jouw huiskamer in.

Dit jaar hoef je niet van de ene activiteit naar de andere te rijden, te fietsen of te stappen. Je logt gewoon in en klikt op de activiteiten die jou het meest aanspreken.

Wat mag je verwachten?

Lezingen
Experimenten
Workshops
Spelletjes
Podcasts
Rondleidingen
Shows
En talloze andere digitale activiteiten om je wetenschapshonger te stillen!
Stel een vraag over wetenschap 2624 x 1750

Wat als de noordpool smelt? Waarom zijn bananen krom? Is 5G gevaarlijk? Echt álle vragen over wetenschap en technologie zijn welkom! Stel hier je vraag en wie weet beantwoorden we deze live tijdens de Dag van de Wetenschap!

Wat heb jij altijd al willen weten?

Wetenschap en technologie maken ons leven elke dag een beetje beter.

Leven in coronatijden, het is niet makkelijk. Maar we zijn veerkrachtig. En vooral, dankzij wetenschap en techniek blijven we communiceren, nadenken, samenwerken. Corona heeft ons nieuwe ideeën aangereikt. Met de Dag van de Wetenschap breken we uit ons kot en openen we nieuwe digitale vensters. En ik ga op 22 november ongetwijfeld heel veel bijleren... ~ Frank Deboosere “Wetenschap en technologie lijken soms ver van ons bed tot je even nadenkt. Die leuke TikToks die je bijvoorbeeld maakt op je smartphone. Of de pilletjes die je van de dokter krijgt wanneer je ziek bent. Allemaal dingen die deel uitmaken van ons dagelijks leven. Toch niet zo ver van ons bed he ;) ~ Sarah Mouhamou
Frank Deboosere en Sarah Mouhamou zijn peter en meter van #dvdw2020
Sarah Frank v2

Ontvang alle updates rechtstreeks in je mailbox!

We sturen je een e-mail van zodra meer nieuws bekend is over de #dvdw2020.

Hou me op de hoogte van het #dvdw2020 programma

Volg #dvdw2020

Volg ons op Facebook of Instagram, bekijk filmpjes op YouTube of tweet je eigen bijdrage met de hashtag #dvdw2020

Dag van de Wetenschap zet jaarlijks de spotlight op onze fantastische onderzoekers en slimme innovaties.

Ook om de uitdaging van het klimaat aan te pakken, rekenen we voor oplossingen op onze wetenschappers en de sterk innovatieve sectoren. Ik kijk er naar uit om me samen met vele Vlamingen te laten onderdompelen tijdens de Digitale Dag van de Wetenschap.
Hilde Crevits, viceminister-president en Vlaams minister van Innovatie, Economie, Werk, Sociale Economie en Landbouw, zet mee haar schouders onder het project.
Hilde