Ga verder naar de inhoud

Digitaal - live Wetenschapscafé Vaccinatie: feiten en ethiek

Deze activiteit maakt deel uit van Wetenschapsfestival Gent

Wat en waar?

Digitaal - live
15:15 - 16:30
Lezing over Psyche & brein
Voor volwassenen

LIVESTREAM VANUIT DE KROOK!

Ik ben gevaccineerd hoor, knuffelen? Middenin ons nieuwe normaal een veel gehoorde zin. Wat het antwoord is, ligt in de handen van de tegenpartij. Letterlijk en figuurlijk.

Meer dan 70% Belgen zijn volledig gevaccineerd. Vaccinologe Isabel Leroux-Roels legt je in dit wetenschapscafé haarfijn uit hoe dat nu precies zit met die alomtegenwoordige vaccins. Van het brede onderzoeksproces tot de precieze inhoud van dat alomtegenwoordige spuitje.
En wat met de mens achter dit verhaal? Waarom waren ouderen de meest kwetsbare groep en hoe hard lieten we daarmee de jongeren in de steek? Wat met onze privacy als we het digitale coronacertificaat gebruiken? Moraalfilosoof Patrick Loobuyck daagt je uit om over de betekenis van vrijheid, democratie, burgerzin en solidariteit na te denken.

Wetenschapscafés
brengen wetenschap in laagdrempelige gesprekken tussen jou en wetenschappers. Voor iedereen met een gezonde dorst naar kennis.


Wie?

Isabel Leroux-Roels is hoogleraar microbiologie aan de Universiteit Gent en hoofdonderzoeker van het Centrum voor Vaccinologie van het UZ Gent. Daarnaast is ze lid van de vaccinatiewerkgroep van de Hoge Gezondheidsraad.

Patrick Loobuyck is hoogleraar aan de Universiteit Antwerpen en gastprofessor aan de vakgroep Wijsbegeerte en Moraalwetenschappen aan de Universiteit Gent.

Organisatie door