Ga verder naar de inhoud

MOOC: Inzoomen op chips!

Dit is een activiteit van Brightlab/imec

Wat is het?

Workshop over Technologie & Techniek
Voor personen van 14 tot 99 jaar
Dit is een duurzame activiteit

Neem deel aan de massive open online course (MOOC) en ontdek alles over de wondere wereld van de nanochiptechnologie.

Chips dragen bij tot een betere gezondheidszorg voor iedereen. Ze helpen ons om hernieuwbare energie op te wekken, wat cruciaal is in onze strijd tegen de klimaatverandering. Ze zorgen voor onderwijs op maat van elke persoon. Ze zijn de bouwstenen voor slimme steden en duurzame gemeenschappen en de sleutel tot een innovatieve en duurzame economie. We hebben ze nodig om onze voedselproductie en -consumptie op een verantwoorde manier te organiseren.

En daar stoppen ze niet. De mogelijkheden zijn eindeloos. Maar hoe doen chips dat nu precies? En kunnen ze ons leven echt verbeteren? Wij geloven van wel. De echte vraag is: hoe zorgen we daarvoor? Wat zijn de juiste keuzes waar iedereen beter van wordt? Om dat te begrijpen, moeten we naar het begin. Wat is een chip? Hoe werkt een chip? En hoe verbeteren we wat chips vandaag al kunnen?

Wie geen technische knobbel heeft, hoeft niets te vrezen. We nemen jullie stap voor stap mee in de onvoorstelbaar kleine wereld van nanochips. En telkens opnieuw zullen jullie zien welke impact chips hebben op onze samenleving.

Ontdek nu al de eerste twee hoofdstukken van onze online cursus ‘Kleine chips met een grote impact’.
De volledige cursus verschijnt in het voorjaar van 2021.

Wat heb je nodig?

Bij het starten van de online cursus dient u een account aan te maken, nadien kan u zonder problemen aan de slag! Succes ermee.