De vingerafdruk van de zoete aardappel

Roeselare

  • Workshop
  • Interactieve tentoonstelling
  • Labo
  • Stand

Wie al eens in de supermarkt tussen de exotische groenten snuistert, heeft hem misschien al eens gezien: een ietwat langwerpige, oranje-achtige knol. Deze zoete aardappel (ook wel ‘bataat’) wint de laatste jaren aan populariteit in onze keukens, en je vindt hem soms ook al eens in een beter restaurant. Maar wist je dat je - naast het eten van deze knol - er ook een genetische vingerafdruk van kunt maken? Dergelijke ‘DNA fingerprints’ zijn nuttig om verschillende rassen van elkaar te onderscheiden. Tijdens een sessie van een 15-tal minuten wordt uitgelegd hoe een dergelijke DNA vingerafdruk wordt gemaakt, en kan zelf een kort experimentje worden uitgevoerd. En wie weet valt er ook wat te proeven.

Bovendien gratis oliebollen en een drankje :-)

Gesproken taal

Nederlands

Leeftijdscategorie

Alle leeftijden

Toepassingsgebieden

  • Biologie
  • STEM
  • Technologie & Techniek

Organisatoren

  • Hogeschool VIVES

Medewerkers

  • Merijn Vanhee & Jan Vandoorsselaere ( Wetenschappers )

Trefwoorden

  • wetenschap
  • dag van de wetenschap
  • aardappelen
  • ook voor kinderen