De voetafdruk van ons voedsel

Gent

  • Debat
  • Lezing

Wat is de impact van ons voedsel(systeem) op milieu en klimaat en hoe beperken we die? Wat is er nodig om meer mensen te voeden zonder dat er extra natuur verdwijnt? Welke plaats heeft vlees nog in het voedingspatroon van de toekomst?
We praten erover met Wannes Keulemans (Emeritus hoogleraar Biosystemen van de KU Leuven en co-auteur van het boek Wat met ons voedsel) en Stefaan De Smet (professor aan de Vakgroep Dierlijke Productie van de Universiteit Gent). Marieke van Schoonhoven, coördinator Eos Tracé, modereert.
Eos Wetenschap organiseert samen met FWO (Fonds Wetenschappelijk Onderzoek - Vlaanderen) de wetenschappelijke lezingen- en debatreeks 'Grijze Cellen'. Wetenschappers gaan met elkaar en het publiek in gesprek onder leiding van een van onze wetenschapsjournalisten.

Deze activiteit maakt deel uit van het Wooow wetenschapsfestival in Gent. Het volledig programma vind je op www.wooowfestival.be

 

Gesproken taal

Nederlands

Leeftijdscategorie

Alle leeftijden

Toepassingsgebieden

  • Gezondheid

Organisatoren

  • EOS
  • FWO (Fonds Wetenschappelijk Onderzoek)
  • Universiteit Gent