Ga verder naar de inhoud

Van haven tot feest!

Dit is een activiteit van Havencentrum

Wat en waar?

Digitaal - on demand
Spel over Technologie & Techniek
Voor kinderen van 6 tot 15 jaar

Reis de wereld rond van haven tot feest!
Waarom bestaat een haven? Welke impact heeft die op jou? En welke weg leggen je favoriete sneakers, snacks en spelconsole af? Dat ontdek je in de game Van Haven tot Feest. In deze preview leer je in 5 minigames op 15 minuten hoe verse bananen van de andere kant van de wereld tot op je bord belanden. Veel plezier op havontuur!

Speel nu!


Wat heeft deze activiteit jouw kind te bieden?
Met Van Haven tot Feest ontdekt je kind spelenderwijs hoe producten van de andere kant van de wereld tot bij ons geraken, welke rol de haven daarin speelt en welke impact die heeft op ons leven. Op de computer doorlopen ze zelfstandig op 15 minuten de hele reis van de banaan in 5 spelletjes. Deze game over de banaan en containervervoer kadert in een groter spel om alle verschillende manieren van transport, opslag en havenactiviteiten te tonen. Speciaal voor de Digitale Dag van de Wetenschap stellen we deze eerste etappe al ter beschikking. Een echte primeur dus! De andere 3 zijn nog in volle ontwikkeling en heb je nog van ons tegoed.

Educatieve tool voor op de boot én in de klas
Dit educatieve spel is een onderdeel van onze rondvaart voor de 3e graad lager onderwijs. Tijdens deze excursie daagt de educoach de kinderen uit om verder na te denken in een nabespreking. Zo gaan ze een stap verder voor een nóg hoger leerrendement. In het kader van de vernieuwing van ons lesmateriaal voor in de klas willen we de educatieve game nu ook publiek toegankelijk maken. Ook tijdens de les kan de leerkracht de tool inbedden in gesprekken met de leerlingen en gaan spelen en leren hand in hand.

Duur: 5 spelletjes van elk ca. 2 min en eerst telkens een korte intro met video.

Wat heb je nodig?

Je hebt een computer nodig met internetverbinding en de webapplicatie: https://bit.ly/speelvanhaventotfeest.

Deze previewversie is ontwikkeld voor gebruik op de computer, nog niet voor mobiele devices (tablets, smartphones...).

Organisatie door