Kokkerellen in de cel

Brussel

  • Workshop

Gestoomde bosduif op een bedje van rijst. Al aan het watertanden? Nochtans is dit geen gerecht uit een sterrenrestaurant, maar een lekkernij bereid door een gedetineerde. In België gaan heel wat gedetineerden, bij gebrek aan toegang tot een keuken, in hun cel culinair-creatief aan de slag met een waterkoker of microgolfoven.

An-Sofie Vanhouche (VUB) onderzocht de plaats die voedsel inneemt in hun dagelijkse leven. Duidelijk is dat voedsel in de gevangenis, een plaats waar mensen controle verliezen en verveling troef is, een uitzonderlijke bron van plezier kan zijn. Maar het kan ook de terugkeer van gedetineerden naar de samenleving bevorderen. Kom meer te weten tijdens de lezing en bereid zelf een gevangenisrecept!

Deze activiteit gaat door op het Wetenschapsfestival Brussel in Muntpunt. Op zondag 24 november 2019 kan je er doorlopend van 10u tot 17u deelnemen aan 60 gratis wetenschapsactiviteiten voor jong en oud. Een volledig overzicht en praktische info vind je terug op https://wetenschapsfestivalbrussel.be.

Gesproken taal

Nederlands

Leeftijdscategorie

Vanaf 13 jaar

Toepassingsgebieden

  • Gezondheid
  • Mens & maatschappij

Organisatoren

  • Vrije Universiteit Brussel

Medewerkers

  • An-Sofie Vanhouche ( Criminologe )

Trefwoorden

  • Koken
  • Gevangenis
  • Voedsel