Nieuwe medicatie voor epilepsie: storingen in de hersenen oplossen

Brussel

  • Lezing

Onze hersenen zijn het controlecentrum van ons lichaam. Je kan ze vergelijken met een grote, drukke stad waarin veel wegen en verkeerslichten zijn. In het echte leven rijden er auto’s op die wegen, maar in de hersenen zijn dat elektrische signalen. Ook bij de auto's in de stad moeten elektrische signalen even wachten als er een verkeerslicht op rood staat, en mogen ze verder gaan als het licht op groen springt.

Maar er bestaat een hersenziekte, epilepsie, waarbij de verkeerslichten technische storingen hebben. Ze springen soms op hetzelfde moment op groen, waardoor de elektrische signalen kunnen botsen. An Buckinx legt jullie uit hoe geneesmiddelen voor epilepsie deze storingen in de verkeerslichten oplossen, en hoe het onderzoek naar nieuwe geneesmiddelen gebeurt.

Deze activiteit gaat door op het Wetenschapsfestival Brussel in Muntpunt. Op zondag 24 november 2019 kan je er doorlopend van 10u tot 17u deelnemen aan 60 gratis wetenschapsactiviteiten voor jong en oud. Een volledig overzicht en praktische info vind je terug op https://wetenschapsfestivalbrussel.be.

Gesproken taal

Nederlands

Leeftijdscategorie

Vanaf 6 tot 12 jaar

Toepassingsgebieden

  • Gezondheid

Organisatoren

  • Vrije Universiteit Brussel

Medewerkers

  • An Buckinx ( Onderzoekster )

Trefwoorden

  • epilepsie