Ga verder naar de inhoud
Universiteit Antwerpen - #CoronaCookingSurvey - On demand

#CoronaCookingSurvey

Wat is het?

Experiment over Gezondheid
Voor volwassenen

De Universiteit Antwerpen lanceert voor de tweede maal een grootschalige Corona Cooking Survey, een enquête die de impact van de pandemie op ons kook- en eetgedrag in kaart wil brengen. Een van de belangrijkste vragen is nu hoe mensen denken over hun eettradities tijdens de feestdagen. De enquête peilt ook naar ons mentaal welbevinden, lichaamstevredenheid na een corona kilo meer of minder en de rol van mediaberichtgeving over voeding.

Eerder dit jaar in maart was de voedingsgerelateerde impact van de pandemie die de wereld overspoelde duidelijk: mensen hamsterden voorraden eten, begonnen elk weekend hun eigen brood te bakken en planden meer dan voorheen hun uitstappen naar de supermarkten. Dit zijn allemaal voorbeelden van hoe COVID-19 de manier waarop we naar voedsel kijken en via voedsel met andere mensen omgaan, heeft veranderd. Sindsdien is er enige tijd verstreken en nu sluipt de pandemie langzaam op richting de feestdagen. Zullen we met kerst onze familie of vrienden nog wel kunnen zien, en kunnen we nog steeds samen eten?

Dit zijn vragen waarop onderzoekers van het FOOMS-team (Food, Media & Society) van de Universiteit Antwerpen i.s.m. de KULeuven en UGent de antwoorden willen weten.

Het huidig onderzoek van de #CoronaCookingSurvey is nog volop aan de gang. Je kan nog deelnemen tot 15 december. Deelnemers maken kans om een exemplaar te winnen van het boek van Prof. Charlotte De Backer 'Niet iedereen kan een bizon schieten', over het belang van samen eten.

Wie?

#CoronaCookingSurvey is een onderzoeksproject door Food, Media & Society (FOOMS) aan de Universiteit Antwerpen.

Wat heb je nodig?

Klik hier om deel te nemen aan de survey