Ga verder naar de inhoud

Klimaatmythe: 'Bio-degradeerbare plastics, de oplossing voor de plasticsoep?'

Dit is een activiteit van Universiteit Antwerpen
Deze activiteit maakt deel uit van Dag van de Wetenschap – festival Antwerpen

Wat en waar?

Digitaal - on demand
Lezing over Natuur & Milieu
Voor personen van 12 tot 99 jaar
Dit is een duurzame activiteit

Je hoeft niet per se een wetenschapper, journalist of politicus te zijn om op zoek te willen gaan naar correcte informatie over klimaatverandering. Ook gewone burgers en jongeren zitten vaak met vragen over wat nu precies de zin en onzin is van alle adviezen die we dagelijks over ons heen krijgen in de media.

Vlogster Leen gaat op zoek naar antwoorden op de meest prangende klimaatvragen, zoals die over bio-afbreekbare plastics. Zijn ze wel zo ecologisch als ze beloven? Zijn ze een duurzame vorm van verpakking die ons klimaat helpt te reden en een oplossing biedt voor het vele kunststof afval in onze oceanen, de plastic soep? Als je alles in rekening brengt, is de voetafdruk van bioplastics dan uiteindelijk kleiner dan die van gewone plastic?

We trekken hiervoor naar de opleiding Productontwikkeling van de Universiteit Antwerpen en vragen het aan professor Karine Van Doorsselaer, experte Materialenleer en Ecodesign aan de Universiteit Antwerpen.

Wil je na het bekijken van de vlog nog meer weten over hoe je als consument het verschil kan maken? Je leest er alles over in de publicatie 'Klimaatbewust consumeren' van Karine Van Doorsselaer die vorig jaar verscheen.

Wie?

Karine Van Doorsselaer - Productontwikkeling, UAntwerpen

Organisatie door