Ga verder naar de inhoud

Als praten en pillen niet meer helpen: genezen magnetische pulsen depressie?

Wat is het?

Podcast over Psyche & brein
Voor personen van 12 tot 99 jaar

Veel mensen hebben er nog nooit van gehoord maar magnetische hersenstimulatie werkt even goed voor depressie als medicatie of psychotherapie. Psychiater Chris Baeken gebruikt deze techniek in zijn onderzoek naar de onderliggende mechanismen van emotionele hersenprocessen en vertelt ons alles over de toepassing van magnetische hersenstimulatie bij psychische problemen.

Heb je vragen over deze podcast? Mail ze naar Stefanie.DeSmet@UGent.be, misschien komt jouw vraag wel aan bod tijdens onze live sessie met de onderzoekers uit de podcasts om 16u!

Wie?

Wij zijn Stefanie en Mitchel, onderzoekers aan de Universiteit Gent met een passie voor wetenschap. Op deze Dag van de Wetenschap, willen we jullie graag meenemen in onze wereld en gaan we in gesprek met wetenschappers uit ons onderzoeksveld. Elk van hen doet onderzoek naar actuele onderwerpen rond hersenstimulatie en zal vertellen over de laatste ontwikkelingen binnen het veld, de toekomst van onze (mentale) gezondheid en de behandeling ervan. In elk van de podcasts, spreken we met één van hen en komen er andere onderwerpen aan het licht. Beluister ook onze andere podcasts!