Ga verder naar de inhoud

De stretch van pizzakaas!

Dit is een activiteit van Universiteit Gent

Wat is het?

Rondleiding over Technologie & Techniek
Voor personen van 12 tot 99 jaar

Welke kaas strooien we op onze pizza? Kan elke kaas gebruikt worden als pizzakaas? Waar wordt deze kaas gemaakt? We weten allen dat melk wit uitziet, maar waarom is deze wit? Hoe kan onderzoek op melkeiwitten bijdragen tot het verbeteren van de stretch van pizzakaas?

We staan vandaag weinig stil bij wat we consumeren. In dit filmpje testen we de mensen op straat op hun kennis over pizzakaas en melk. Daarna geven we uitleg over de Milcobel Leerstoel op Zuivelonderzoek aan de Universiteit Gent, die o.a. onderzoek doet naar... pizzakaas.!

Wie?

Chak is één van de onderzoekers binnen de Milcobel Leerstoel op zuivelonderzoek aan de Universiteit Gent. Hij zegt: “Melk is een versatiel product en wordt gebruikt in verschillende toepassingen zoals kazen, yoghurt of melkpoeders. De structuur of eigenschappen van deze producten worden voor een groot deel bepaald door de melkeiwitten. In de Milcobel Leerstoel op zuivelonderzoek trachten we daarom meer fundamentele kennis op te bouwen op deze melkeiwitten en meer inzichten te krijgen in hun functionele toepassingen”. Wij laten jullie even stilstaan bij enkele basiskenmerken van melk en hopen jullie te inspireren met ons onderzoek en passie voor zuivel!