Ga verder naar de inhoud

Een ontlading in je brein! Hoe werkt elektroconvulsietherapie?

Dit is een activiteit van Universiteit Gent & Universitair Ziekenhuis Gent

Wat en waar?

Digitaal - on demand
Podcast over Psyche & brein
Voor personen van 12 tot 99 jaar

Dokter Nele Van de Velde is psychiater en ziet dagelijks patiënten in het Universitair Ziekenhuis Gent. Ontdek in deze podcast haar onderzoek naar elektroconvulsietherapie bij mensen met ernstige depressie en haar visie over de impact van de corona pandemie op onze mentale gezondheid.

Heb je vragen over deze podcast? Mail ze naar Stefanie.DeSmet@UGent.be, misschien komt jouw vraag wel aan bod tijdens onze live sessie met de onderzoekers uit de podcasts om 16u!

Wie?

Wij zijn Stefanie en Mitchel, onderzoekers aan de Universiteit Gent met een passie voor wetenschap. Op deze Dag van de Wetenschap, willen we jullie graag meenemen in onze wereld en gaan we in gesprek met wetenschappers uit ons onderzoeksveld. Elk van hen doet onderzoek naar actuele onderwerpen rond hersenstimulatie en zal vertellen over de laatste ontwikkelingen binnen het veld, de toekomst van onze (mentale) gezondheid en de behandeling ervan. In elk van de podcasts, spreken we met één van hen en komen er andere onderwerpen aan het licht. Ontdek ook onze andere podcasts!

Organisatie door