Ga verder naar de inhoud

Stimulatie hersenzenuw bij epilepsie, depressie en coronasymptomen

Wat is het?

Podcast over Psyche & brein
Voor personen van 12 tot 99 jaar

De tiende hersenzenuw of nervus vagus loopt als een zwerver doorheen ons lichaam en verbindt onze hersenen met belangrijke organen zoals het hart, de longen en de darmen. Neurologe Kristl Vonck is onderzoeksprofessor in het Universitair Ziekenhuis te Gent, in deze podcast vertelt zij meer over haar onderzoek naar deze zwervende zenuw, en hoe die een rol kan spelen bij nieuwe behandelingen voor epilepsie, depressieve gevoelens kan verhelpen en ingezet kan worden bij symptomen van het nieuwe coronavirus.

Heb je vragen over deze podcast? Mail ze naar Stefanie.DeSmet@UGent.be, misschien komt jouw vraag wel aan bod tijdens onze live sessie met de onderzoekers uit de podcasts om 16u!

Wie?

Wij zijn Stefanie en Mitchel, onderzoekers aan de Universiteit Gent met een passie voor wetenschap. Op deze Dag van de Wetenschap, willen we jullie graag meenemen in onze wereld en gaan we in gesprek met wetenschappers uit ons onderzoeksveld. Elk van hen doet onderzoek naar actuele onderwerpen rond hersenstimulatie en zal vertellen over de laatste ontwikkelingen binnen het veld, de toekomst van onze (mentale) gezondheid en de behandeling ervan. In elk van de podcasts, spreken we met één van hen en komen er andere onderwerpen aan het licht. Beluister ook onze andere podcasts!