Ga verder naar de inhoud

‘Ik twijfel dus ik ben’ met Heleen Dewitte

Dit is een activiteit van Universiteit Gent

Wat is het?

Podcast over Samenleving
Voor personen van 14 tot 99 jaar

Heleen Dewitte laat in haar hoofd kijken in deze video van ‘Ik twijfel dus ik ben’. Emma en Matthias van het radioprogramma Mensentaal stellen vragen aan de hand van het ‘rad van de twijfel’.

Tijdens 'Ik twijfel, dus ik ben' nodigt het GUM wetenschappers uit om in hun hoofd te laten kijken. Emma Vanpaemel en Matthias Somers, van het radioprogramma Mensentaal op Urgent.fm, gaan met hen in gesprek. Ze laten zich hierbij leiden door het 'rad van de twijfel' dat vragen bevat als 'Wat was het gelukkigste moment in je carrière?', 'Heb je ooit per toeval iets ontdekt?', 'Heb je er ooit aan gedacht om op te geven?' en 'Met wie zou je graag eens samenwerken?'.

In deze aflevering is dr. Heleen Dewitte, postdoctoraal onderzoeker aan Ghent Research Group on Nanomedicines & CRIG (Universiteit Gent) aan het woord. Ze vertelt o.a. over hoe ze zich intellectueel uitgedaagd voelde door een groep kinderen en over hoe je een betere wetenschapper kan worden door een kinderlijk naïeve blik op de wereld te handhaven. Veel luister- en twijfelplezier!

Wie?

Heleen Dewitte; Emma Vanpaemel en Matthias Somers

Credits

Gents Universiteitsmuseum en Mensentaal van Urgent.fm