Ga verder naar de inhoud

‘Ik twijfel dus ik ben’ met Koen Schoors

Dit is een activiteit van Universiteit Gent

Wat is het?

Podcast over Samenleving
Voor personen van 14 tot 99 jaar

Koen Schoors laat in zijn hoofd kijken in deze video van ‘Ik twijfel dus ik ben’. Emma en Matthias van het radioprogramma Mensentaal stellen vragen aan de hand van het ‘rad van de twijfel’.

Tijdens 'Ik twijfel, dus ik ben' nodigt het GUM wetenschappers uit om in hun hoofd te laten kijken. Emma Vanpaemel en Matthias Somers, van het radioprogramma Mensentaal op Urgent.fm, gaan met hen in gesprek. Ze laten zich hierbij leiden door het 'rad van de twijfel' dat vragen bevat als 'Wat was het gelukkigste moment in je carrière?', 'Heb je ooit per toeval iets ontdekt?', 'Heb je er ooit aan gedacht om op te geven?' en 'Met wie zou je graag eens samenwerken?'.

In deze aflevering is Koen Schoors, hoogleraar in de economie aan de Universiteit Gent te gast. Hij heeft het onder andere over hoe hij wel eens tegen de schenen schopt of op lange tenen gaat staan binnen en buiten de academische wereld. En ook over hoe falen in onderzoek niet alleen aanvaard, maar misschien zelfs meer gefinancierd mag worden. Veel luister- en twijfelplezier!

Wie?

Koen Schoors; Emma Vanpaemel en Matthias Somers

Credits

Gents Universiteitsmuseum en Mensentaal van Urgent.fm