Ga verder naar de inhoud

‘Ik twijfel dus ik ben’ met Sofie Verbrugge

Dit is een activiteit van Universiteit Gent

Wat is het?

Podcast over Samenleving
Voor personen van 14 tot 99 jaar

Sofie Verbrugge laat in haar hoofd kijken in deze video van ‘Ik twijfel dus ik ben’. Emma en Matthias van het radioprogramma Mensentaal stellen vragen aan de hand van het ‘rad van de twijfel’.

Tijdens 'Ik twijfel, dus ik ben' nodigt het GUM wetenschappers uit om in hun hoofd te laten kijken. Emma Vanpaemel en Matthias Somers, van het radioprogramma Mensentaal op Urgent.fm, gaan met hen in gesprek. Ze laten zich hierbij leiden door het 'rad van de twijfel' dat vragen bevat als 'Wat was het gelukkigste moment in je carrière?', 'Heb je ooit per toeval iets ontdekt?', 'Heb je er ooit aan gedacht om op te geven?' en 'Met wie zou je graag eens samenwerken?'.

In deze aflevering is Sofie Verbrugge, ingenieur computerwetenschappen gespecialiseerd in techno-economische analyse aan de Universiteit Gent, te gast. Ze spreekt zeer open over het plezier dat komt kijken bij haar werk als professor, maar ook over de soms te hoge druk. Wetenschap is voor Sofie als een naar dansvoorstelling kijken. Waarom? Dat laten we haar liever zelf uitleggen. Veel luister- en twijfelplezier!

Wie?

Sofie Verbrugge; Emma Vanpaemel en Matthias Somers

Credits

Gents Universiteitsmuseum en Mensentaal van Urgent.fm