Ga verder naar de inhoud

‘Ik twijfel dus ik ben’ met Tielke Uvin

Dit is een activiteit van Universiteit Gent

Wat is het?

Podcast over Samenleving
Voor personen van 14 tot 99 jaar

Tielke Uvin laat in haar hoofd kijken in deze video van ‘Ik twijfel dus ik ben’. Emma en Matthias van het radioprogramma Mensentaal stellen vragen aan de hand van het ‘rad van de twijfel’.

Tijdens 'Ik twijfel, dus ik ben' nodigt het GUM wetenschappers uit om in hun hoofd te laten kijken. Emma Vanpaemel en Matthias Somers, van het radioprogramma Mensentaal op Urgent.fm, gaan met hen in gesprek. Ze laten zich hierbij leiden door het 'rad van de twijfel' dat vragen bevat als 'Wat was het gelukkigste moment in je carrière?', 'Heb je ooit per toeval iets ontdekt?', 'Heb je er ooit aan gedacht om op te geven?' en 'Met wie zou je graag eens samenwerken?'.

In deze aflevering praten Emma en Matthias met Tielke Uvin, doctor in de Letterkunde aan de Universiteit Gent. Ze vertelt onder andere over een toevallige ontdekking die haar onderzoek grondig heeft bepaald. En als je braaf luistert verklapt ze zelfs een geheim waarvan menig auteur zich in hun graf zouden omkeren. Veel luister- en twijfelplezier!

Wie?

Tielke Uvin; Emma Vanpaemel en Matthias Somers

Credits

Gents Universiteitsmuseum en Mensentaal van Urgent.fm