Ga verder naar de inhoud

Zo krijg je geen natte voeten in de toekomst

Dit is een activiteit van Universiteit Gent

Wat is het?

Workshop over Technologie & Techniek
Voor kinderen van 9 tot 12 jaar
Dit is een duurzame activiteit

Je bouwt een paalwoning in het klein en laat daarbij je fantasie de vrije loop. Je kan hiervoor afvalmateriaal gebruiken: karton, stokjes van frisco’s, materiaal dat je vindt in de tuin, legoblokjes, … Als je project af is, stuur je ons een foto van jouw zelfgemaakte paalwoning. De mooiste en meest originele inzending wordt beloond met een leuke prijs!

Als gevolg van de klimaatverandering wordt de kans op overstromingen ook in Vlaanderen alsmaar groter. In veel landen - ook in Europa - vallen hierbij dodelijke slachtoffers onder mensen en dieren en worden huizen soms volledig verwoest. Dit was bijvoorbeeld enkele weken geleden het geval in het zuiden van Frankrijk. Gelukkig zijn de overstromingen hier doorgaans minder erg dan in bergachtige streken en blijven de gevolgen beperkt tot materiële schade.

Er zijn veel verschillende oplossingen mogelijk om schade door overstromingen te vermijden. Meestal worden die bedacht door ingenieurs. Sommige van die oplossingen komen van de overheid, zoals bijvoorbeeld het aanleggen van dijken, het voorzien van bufferbekkens, aanpassingen aan de riolering enz. Maar er is ook veel dat we zelf kunnen doen om ons huis te beschermen… alle kleine beetjes helpen!

Ontdek ook de andere activiteiten van deze kinderuniversiteit

Wie?

Greet Deruyter

Wat heb je nodig?

Lijm en materiaal dat je in huis hebt zoals karton, stokjes van frisco’s, legoblokjes, ... Of materiaal dat je in de tuin vindt.