Ga verder naar de inhoud

Helden van de Noord-Zuid Limburg

Dit is een activiteit van Universiteit Hasselt

Wat is het?

Lezing over Technologie & Techniek
Voor personen van 6 tot 99 jaar
Dit is een duurzame activiteit

Binnen het onderzoeksproject Noord-Zuid Limburg zetten wij vanuit Faculteit Architectuur (als deel van het team Studio Noord-Zuid Limburg) een samenwerking op met IMOB UHasselt en met lagere en middelbare scholen in Houthalen-Helchteren om samen na te denken over een voor hen belangrijke ruimtelijke kwestie, met name een vervuilende en onveilige weg die hun gemeenschap verdeelt.

In het Inspirocollege namen we samen als Team BIT deel aan de “First Lego League” (FLL). Een groep van tien leerlingen van de eerste graad van het Inspirocollege in Houthalen-Helchteren doet mee aan de FLL waar ze verkennen hoe het samenspel van onderzoek, robotica en goed teamwerk het hoofd kan bieden aan maatschappelijke uitdagingen van morgen. Vanuit Studio NZL maken we de leerlingen wegwijs in de uitdagingen van het complex project Noord-Zuid Limburg. Ze leren werken met cartografie, maquettes, video en animatie en de tool Route2School.
Het resultaat is een eigen legomaquette van hun toekomstbeeld van de Noord-Zuid verbinding, een inventarisatie van routes en knelpunten via Route2School; een stop motion video van het resultaat, een bezoek aan de burgemeester en interviews aan de kranten en radio.

Zin om deel te nemen aan ons onderzoek?

Wie?

Liesbeth Huybrechts - ArcK onderzoeksgroep - Faculteit Architectuur & Kunst - Universiteit Hasselt

Wat heb je nodig?

Bekijk het filmpje van de leerlingen rond hoe ze dit aanpakten en stuur – als je zin hebt - een mailtje naar liesbeth.huybrechts@uhasselt.be en neem deel aan ons onderzoek door volgende vragen te beantwoorden:

- Gebruik jij de Noord-Zuid verbinding soms?
- Waar zie jij moeilijkheden?
- Waar zie jij kansen voor de toekomst?

Wil je meer weten over ons onderzoek met de scholen? Bekijk dan veilig naar school met route2school.

Credits

Met medewerking van Hannelore Goyens, Jenny Stieglitz, Davy Janssens van het Spatial Capacity Building, Faculteit Architectuur en Kunst, UHasselt