Ga verder naar de inhoud

Live Stiemerlab

Dit is een activiteit van Universiteit Hasselt

Wat is het?

11:00 - 12:00 , 13:00 - 14:00
Fysieke activiteit over Natuur & Milieu
Voor personen van 7 tot 99 jaar
Dit is een duurzame activiteit

Stiemerlab is een citizen science of burgerwetenschappelijk project dat de waterkwaliteit van de Stiemerbeek in kaart wil brengen. Dat doen we door data te verzamelen via sensoren en het nemen van waterstalen op verschillende locaties in de Stiemervallei. Het unieke aan het project is dat wetenschappers en burgers samenwerken om de metingen uit te voeren. Dat betekent dat mensen zoals jij meehelpen met het verzamelen van de gegevens, het zorgen voor de sensoren en het nemen van waterstalen!

Op de website van Stiemerlab (www.stiemerlab.be) vind je meer informatie over het project, de projectpartners en kan je de data bekijken van alle meetpunten in de Stiemervallei.
Zelf zin om mee te werken aan het project? Stuur dan een mailtje naar info@stiemerlab.be.

Stiemerlab is een burgerwetenschappen project voor en door Genkenaren om de waterkwaliteit van de Stiemer beter in kaart te brengen. Om aan dit project deel te nemen woon je dus best in de buurt van de Stiemer, of ga je vaak wandelen/fietsen naar de Stiemer!

Wie?

Sofie Thijs - Centrum voor Milieukunde - Universiteit Hasselt

Wat heb je nodig?

Reserveren is verplicht voor de waterstaalname kit.

Deelnemers kunnen een gratis waterstaalname kit aanvragen (zolang de voorraad strekt), of ontlenen: via https://form.jotform.com/20308.

Credits

Universiteit Hasselt, LUCA School of Arts, VITO