Ga verder naar de inhoud
Universiteit Hasselt - Wie woont er in het Nationaal Park Hoge Kempen? - On demand

Wie woont er in het Nationaal Park Hoge Kempen?

Dit is een activiteit van Universiteit Hasselt

Wat en waar?

Digitaal - on demand
Rondleiding over Natuur & Milieu
Voor personen van 8 tot 99 jaar
Dit is een duurzame activiteit

In het Nationaal Park Hoge Kempen komen meer dan 7000 plant- en diersoorten voor. De ene soort kom je al makkelijker tegen dan de andere. Sommige diersoorten zijn kwetsbaar en uniek en moeten volgens Europese richtlijnen beschermd worden, zoals de nachtzwaluw. Andere diersoorten kunnen ongewild een last vormen voor de samenleving. Denk maar aan everzwijnen die wel eens het gazon durven omwoelen of plotseling de straat oversteken.

Om een beter idee te krijgen over het voorkomen en het gedrag van deze bijzondere diersoorten, voert de Universiteit Hasselt veldstudies uit met behulp van speciale technologieën.
In volgende filmpjes vertellen onderzoekers Martijn Bollen en Michiel Lathouwers je op welke manier zij samen met hun collega’s de everzwijnenpopulatie en de nachtzwaluwen in en rond het Nationaal Park bestuderen en wat ze tijdens hun onderzoek te weten zijn gekomen.

Meer weten over de everzwijnen in het Nationaal Park? Bekijk dan dit filmpje. En wat met everzwijnen en de Afrikaanse Varkenspest? Martijn vertelt je hierover meer in dit filmpje.

Benieuwd hoe het onderzoek naar de nachtzwaluwen in het Nationaal Park gebeurt? In deze video vertelt Michiel je meer over zijn onderzoek.

De filmploeg van ‘Onze Natuur’ ging een nachtje mee op stap met boswachter Eddy en biologen Ruben en Michiel. Bekijk hun reportage hier.

Wie?

Hanne Vercampt, Martijn Bollen, Jolien Wevers, Michiel Lathouwers - Centrum voor Milieukunde - Universiteit Hasselt

Credits

Met dank aan Onze Natuur die de reportage over het veldwerk naar de nachtzwaluw deelde. Meer info over het wilde België op www.onzenatuur.be

Organisatie door