Wortelen in nieuwe aarde: Een vertelspel over vertrekken en aankomen

Brussel

  • Workshop

Tijdens deze workshop vertellen we het verhaal van een boom die vlucht, maar weet te overleven. De boom vertrekt uit zijn land omdat het er gevaarlijk wordt. Na een lange, moeilijke tocht komt hij aan op een nieuwe plek. Daar moet hij wortelen in nieuwe aarde. De boom is en blijft dapper, ondanks alle kwetsuren. Hij maakt gebruik van zijn wortels binnen het groter wortelnetwerk. Hij krijgt ook hulp van paddenstoelen, bomen, planten en dieren uit het bos. In deze workshop kom je meer te weten over bomen. Je komt te weten wat ze nodig hebben om te groeien, hoe ze hun wortels gebruiken en hoe ze elkaar daarmee helpen.

Net als bij de bomen vluchten ook kinderen uit hun land als het er niet meer veilig is. Net als bij bomen leggen zij dan een lange, moeilijke weg af. En net als bij bomen is het soms moeilijk om hier opnieuw te wortelen. Het verhaal van de boom nodigt uit om te praten over kinderen die moeten vluchten. Ken jij kinderen die in een ver land opgegroeid zijn? Hoe vluchten kinderen dan? Wat kunnen ze allemaal tegen komen onderweg? En wat hebben zo nodig om hier verder op te groeien? Over deze en andere vragen praten we samen.

Deze activiteit gaat door op het Wetenschapsfestival Brussel in Muntpunt. Op zondag 24 november 2019 kan je er doorlopend van 10u tot 17u deelnemen aan 60 gratis wetenschapsactiviteiten voor jong en oud. Een volledig overzicht en praktische info vind je terug op https://wetenschapsfestivalbrussel.be.

 

Gesproken taal

Nederlands

Leeftijdscategorie

Vanaf 6 tot 12 jaar

Toepassingsgebieden

  • Mens & maatschappij

Organisatoren

  • Odisee

Medewerkers

  • Van Acker Kaat ( Onderzoeker kenniscentrum Gezinswetenschappen )

Trefwoorden

  • wetenschap
  • dag van de wetenschap