Wat

Blijvend beter!
Innovatief & duurzaam dankzij wetenschap & technologie

Wist je dat afval ook een brandstof kan zijn? Dat we binnenkort misschien zeewater drinken? En dat dokters straks vooral voorkomen in plaats van genezen? Onze wetenschappers en onderzoekers barsten van de duurzame ideeën om onze wereld blijvend beter te maken. Tijdens de Dag van de Wetenschap, op zondag 22 november 2020, tonen ze je maar wat graag hun nieuwste ontwikkelingen.

Wat is er te doen?

Tijdens De Dag van de Wetenschap kijk je achter de schermen van verschillende bedrijven, universiteiten, hogescholen, musea, doe-centra en onderzoeksinstellingen. Daar tonen knappe koppen uit tal van vakgebieden hun ontdekkingen via een workshop, demo, expo of lezing. Of nog leuker: ze laten je er zelf mee aan de slag gaan.

Waarop focussen we?

Deze Dag van de Wetenschap richt de spots op het duurzame karakter van wetenschap en technologie. Kom kennismaken met efficiënte hulpmiddelen, innovatieve materialen en groene oplossingen. En ontdek hoe we straks onze impact verkleinen en onze levenskwaliteit vergroten. Klaar om mee te bouwen aan een blijvend betere wereld?

"Dag van de Wetenschap zet jaarlijks de spotlight op onze fantastische onderzoekers en slimme innovaties. Ook om de uitdaging van het klimaat aan te pakken, rekenen we voor oplossingen op onze wetenschappers en de sterk innovatieve sectoren. Ik kijk er naar uit om me samen met vele Vlamingen te laten onderdompelen tijdens de Dag van de Wetenschap."

Hilde Crevits, viceminister-president en Vlaams minister van Innovatie, Economie, Werk, Sociale Economie en Landbouw

“Wetenschap en technologie maken ons leven elke dag weer een beetje beter. We genezen gevaarlijke ziektes, ontrafelen klimaatgeheimen en versterken ons met slimme technologische hulpmiddelen. En dan staan er ons nog een heleboel innovaties te wachten. Ook de volgende jaren zullen onze STEM’ers hun stempel drukken op onze maatschappij!”
 
Frank Deboosere, weerman VRT en peter van De Dag van de Wetenschap

De Dag van de Wetenschap is een initiatief van de Vlaamse overheid, die van de Dag van de Wetenschap een jaarlijks terugkerend gebeuren maakt. De Dag van de Wetenschap wordt gecoördineerd door Technopolis en georganiseerd in samenwerking met de associaties van de Vlaamse universiteiten en hogescholen, wetenschappelijke instellingen en verenigingen, musea, bedrijven en federaties.