Wat

Hoe wetenschap & technologie ons leven beïnvloeden 
(vandaag én morgen)

Een leven zonder wetenschap en technologie? Dat is er één zonder auto, zonder medicijnen, zonder bril en zonder smartphone. Moeilijk in te beelden, toch?! Dagelijks creëren tal van onderzoekers nieuwe toepassingen en mogelijkheden. Tijdens De Dag van de Wetenschap, op zondag 24 november 2019, ontdek je wat we allemaal aan wetenschap en technologie te danken hebben én welke innovaties ons nog te wachten staan.

Wat is er te doen?

Tijdens De Dag van de Wetenschap mag je binnenkijken in verschillende bedrijven, universiteiten, hogescholen, musea, doe-centra en onderzoeksinstellingen. Daar tonen knappe koppen hun ontdekkingen via een workshop, demo, expo of lezing. Of nog leuker: ze laten je er zelf mee aan de slag gaan.

Ontdek de toekomst

Op De Dag van de Wetenschap ontdek je niet alleen hoe wetenschap en technologie ons leven vandaag al beïnvloeden, je krijgt ook te zien hoe ze dat morgen zullen doen. Maak kennis met de allerlaatste ontdekkingen, de nieuwste nieuwigheden en de meest recente innovaties. Klaar om een blik op de toekomst te werpen?

"Wetenschap en technologie zijn vaak de antwoorden op allerlei complexe hedendaagse vraagstukken. Slimme innovaties kunnen onze leefwereld, ons klimaat en onze gezondheid alleen maar verbeteren. Ik kijk dan ook uit naar de Dag van de Wetenschap en ontdek graag, samen met alle straffe onderzoekers, wat de toekomst voor ons in petto heeft."

Hilde Crevits, viceminister-president en Vlaams minister van Innovatie, Economie, Werk, Sociale Economie en Landbouw

“Onderzoekers en uitvinders zijn voor mij ook helden want samen puzzelen ze aan een betere en straffere wereld. Dat lijkt me ook wel iets voor al die nieuwsgierige en creatieve jonge mensen die ik ken. Dus, ontdekkers-van-morgen: ik verwacht jullie op de Dag van de Wetenschap. Laat maar eens zien wat de toekomst in petto heeft!”

Maureen Vanherberghen, Ketnet-Held en meter van De Dag van de Wetenschap

“Wetenschap en technologie maken ons leven elke dag weer een beetje beter. We genezen gevaarlijke ziektes, ontrafelen klimaatgeheimen en versterken ons met slimme technologische hulpmiddelen. En dan staan er ons nog een heleboel innovaties te wachten. Ook de volgende jaren zullen onze STEM’ers hun stempel drukken op onze maatschappij!”
 
Frank Deboosere, weerman VRT en peter van De Dag van de Wetenschap

De Dag van de Wetenschap is een initiatief van de Vlaamse overheid, die van de Dag van de Wetenschap een jaarlijks terugkerend gebeuren maakt. De Dag van de Wetenschap wordt gecoördineerd door Technopolis en georganiseerd in samenwerking met de associaties van de Vlaamse universiteiten en hogescholen, wetenschappelijke instellingen en verenigingen, musea, bedrijven en federaties.