Ga verder naar de inhoud

Informatie voor deelnemers en organisaties

Sta je op het punt om je organisatie te registreren voor de allereerste digitale editie van de Dag van de Wetenschap? Goed zo! Vooraleer je verder gaat, vatten we nog eerst even samen wat zowel jij als de deelnemers op de Dag van de Wetenschap mogen verwachten en hoe jij als organisator je activiteit(en) kan toevoegen.

Live en on demand

Eerst en vooral: de Dag van de Wetenschap vindt niet langer meer verspreid over verschillende locaties in heel Vlaanderen en Brussel plaats, maar wel op een digitaal platform waar we álle activiteiten verzamelen. Zo is iedereen maar een paar klikken weg van de volgende activiteit. Activiteiten zijn ofwel live en dus enkel op de Dag van de Wetenschap zelf te beleven, ofwel “on demand”. Dat wil zeggen dat deelnemers ze keer op keer kunnen meemaken op de website van de Dag van de Wetenschap, ook lang nadat deze dag voorbij is.

Registratie en toevoegen activiteiten

Vooraleer het zover is, moeten eerst alle activiteiten nog een mooi plekje op het online platform van de Dag van de Wetenschap krijgen. En hiervoor hebben we de hulp van organisatoren zoals jij nodig. Als eerste stap moet je eerst je organisatie registreren en een contactpersoon toevoegen. Dat hoef je maar één keer te doen en nadien kan je met je login je activiteit(en) toevoegen. Wil je dat niet allemaal op je eentje doen, voeg dan gerust beheerders toe. Zo kunnen ook collega’s activiteiten invoeren en waar nodig de puntjes op de i zetten. Idealiter staan alle (of toch de meeste) activiteiten tegen 1 november online op het platform, maar je kan ook nadien nog activiteiten toevoegen of aanpassen.

Onder de loep

Vooraleer je activiteit gepubliceerd wordt, nemen we deze eerst nog even onder de loep. Zo vermijden we dat er per ongeluk activiteiten live komen die onvolledig of misschien niet helemaal duidelijk zijn.

Ons doel is om begin november het overgrote deel van de activiteiten gepubliceerd te hebben. Heb je nog vragen? Stel ze gerust via michelle.werrebroeck@technopolis.be.

Reglement

Lees zeker ook nog even het reglement door!