Ga verder naar de inhoud
BIRA IASB logo savedforweb

Koninklijk Belgisch Instituut voor Ruimte-Aeronomie

Het Koninklijk Belgisch Instituut voor Ruimte-Aeronomie (kortweg BIRA) is een federale wetenschappelijke onderzoeksinstelling die onderzoek doet naar de atmosfeer van de Aarde, maar ook van andere hemellichamen in het zonnestelsel, zoals Venus, Mars, Jupiter en zelfs kometen.

Het BIRA bestudeert de impact van de Zon, de natuur en de mens op atmosferische veranderingen, aan de hand van modellen, labo-experimenten en waarnemingen vanop de grond, vanuit de lucht of vanaf satellieten. Dit onderzoek omvat onder meer thema’s zoals luchtkwaliteit en klimaat, maar eveneens atmosferische fenomenen zoals het stratosferisch ozongat, poollicht en meteoren.

BIRA-ingenieurs ontwerpen en bouwen instrumenten en ruimtemissies zowel voor Aardobservatie als voor missies naar onze buurplaneten; BIRA-wetenschappers ontwikkelen hoogwaardige wetenschappelijke diensten en producten die voldoen aan de behoeften van de gebruikersgemeenschap in al haar onderzoeksgebieden, en B.USOC operatoren ondersteunen experimenten aan boord van het Internationaal Ruimtestation.

Ontdek de grote diversiteit aan activiteiten in deze video:

logo

Activiteiten aan het laden ...