Ga verder naar de inhoud
Logo tagline Hires

Mix Kids vzw

Mix Kids is er voor elk kind met een onuitputtelijke leerhonger en zin om te exploreren, ontdekken, experimenteren, uitproberen, reflecteren, discussiëren, argumenteren,... En dit op projectmatig niveau. Zo hebben we activiteiten, workshops, kampen en trajecten ondersteund door experten op verschillende domeinen (pedagogie, wiskunde, archeologie, menswetenschappen, bewegingsleer, IT, technologie, ...)

In de eerste plaats willen we een plaats bieden waar je kind zich veilig en begrepen voelt en waar hij ontwikkelingsgelijken kan ontmoeten. Veiligheid en rust zijn hierin belangrijke voorwaarden. Tijdens vrije spelmomenten leren de kinderen elkaar kennen en oefenen ze hun sociale vaardigheden en weerbaarheid. Door middel van opdrachten, gezelschapsspelen, projecten en vraagstukken worden de kinderen uitgedaagd om door te zetten, oplossingsgericht te denken en samen te werken. Tijdens deze opdrachten gaan we ook sterk inzetten op het ontwikkelen van de executieve vaardigheden, zoals: plannen, concentratie, zelfbeheersing, flexibiliteit,… Naast spelen en uitdagen staat (psycho)educatie heel centraal in onze werking. Naast de inhoudelijke kennis is er ook aandacht voor het leren over zichzelf en het omgaan met hun hoogbegaafdheid, in thema’s als: hooggevoeligheid, emoties, anders zijn, faalangst, perfectionisme,…

Bij ons bepalen kinderen ook een stuk mee wat ze willen doen en leren, dat bepaald welke experten wij gaan opzoeken. We zijn dus een dynamische organisatie die zich flexibel beweegt tussen verschillende wetenschappen, interesses en vakgebieden in, door het aangaan van duurzame samenwerkingsverbanden.

logo

Activiteiten aan het laden ...