Ga verder naar de inhoud
Mo Mu Logo Baseline square

ModeMuseum Antwerpen - MoMu

ModeMuseum Antwerpen, kortweg MoMu, herbergt met ruim 35.000 objecten de grootste verzameling Belgische hedendaagse mode ter wereld en valt op met haar meeslepende modetentoonstellingen.Sinds de heropening in 2021 heeft MoMu ook een eigen collectiepresentatie en kan het museum zo doorlopend open blijven voor bezoekers.

Naast de mode- en kostuumcollectie huisvest het museum ook een rijke bibliotheekcollectie. De MoMu bibliotheek is een wetenschappelijke bibliotheek over historische en hedendaagse mode, textiel en etnische klederdracht. Met meer dan 15.000 boeken, een archief vol waardevolle naslagwerken, honderden hedendaagse en historische tijdschriften en een snel groeiende digitale beeldbank, behoort de MoMu bib tot de absolute wereldtop in haar domein. Sinds kort beschikt de bibliotheek ook over een studiecollectie, bedoeld om bezoekers te laten leren over mode, door objecten van dichtbij te bestuderen.

Wetenschappelijk onderzoek zit verweven in vele facetten van de museumwerking: tentoonstellingen en bijhorende catalogi, conservatie- en restauratieprojecten, lezingen, bibliotheekwerking en de studiecollectie, digitaliseringsprojecten, ...

logo

Activiteiten aan het laden ...