Wat

Hoe zou jouw leven eruitzien zonder wetenschap? 

Wat zouden we anno 2018 doen zonder smartphone en internet? Een leven zonder wetenschap en techniek kunnen we ons vandaag bijzonder moeilijk voorstellen. Elke dag opnieuw onderzoeken wetenschappers nog steeds nieuwe mogelijkheden. Ontdek ons uitgebreid aanbod wetenschappelijke en technologische activiteiten tijdens De Dag van de Wetenschap op zondag 25 november 2018.

Wat is er allemaal te doen op De Dag van de Wetenschap?

Op De Dag van de Wetenschap krijg je de kans om eens een blik achter de schermen te werpen in diverse bedrijven, universiteiten, hogescholen, musea, doe-centra en onderzoeksinstellingen. Wetenschappers tonen je op zondag 25 november met veel enthousiasme waar zij mee bezig zijn aan de hand van een heleboel gevarieerde workshops, boeiende demonstraties, toffe experimenten en interessante tentoonstellingen.

Zonder wetenschap sta je in je blootje

We staan er niet altijd bij stil, maar wetenschap en techniek bepalen ons dagelijks leven. Zelfs iets simpels als een warme douche of kopje koffie zijn mogelijk dankzij het werk van wetenschappers. Zonder wetenschap en technologie staan we dan ook in ons blootje. Letterlijk in het geval van de man in onderstaand filmpje…

“Tijden veranderen en vandaag komt nieuwe technologie als Artificial Intelligence en Virtual Reality heel snel op ons af. Ook in Vlaanderen zijn wetenschappers volop bezig met de uitdagingen en de mogelijkheden van deze nieuwe technologische evoluties. Kom op De Dag van de Wetenschap eens kijken naar het talent dat we in Vlaanderen in huis hebben en ontdek wat de toekomst brengen zal.”

Philippe Muyters – Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport

"Wil je weten waarom STEM zo cool is? En wat je ermee kan doen in het echte leven? Kom dan naar de Dag van de Wetenschap! STEM draait helemaal rond wetenschap, technologie, techniek en wiskunde. STEM zal de wereld redden en maakt vandaag al het leven van mens én milieu beter en mooier. Ontdek hoe onder andere nanotechnologie, artificiële intelligentie en robotica de revolutionaire bouwstenen van jouw toekomst zijn."

Françoise Chombar, CEO Melexis en meter Dag van de Wetenschap

“Onze levenskwaliteit is de voorbije eeuwen fel verbeterd. We genezen nu gevaarlijke ziektes en zitten zelfs kanker op de hielen. Met wiskunde ontrafelen we dan weer tal van geheimen met betrekking tot weer en klimaat. Wetenschap en techniek boeken met andere woorden elke dag opnieuw vooruitgang. Meisjes en jongens zullen dan ook in de 21ste eeuw hun STEMpel drukken op de maatschappij”

Frank Deboosere – Weerman VRT en peter van Dag van de Wetenschap

De Dag van de Wetenschap is een initiatief van de Vlaamse overheid, die van de Dag van de Wetenschap een jaarlijks terugkerend gebeuren maakt. De Dag van de Wetenschap wordt gecoördineerd door Technopolis en georganiseerd in samenwerking met de associaties van de Vlaamse universiteiten en hogescholen, wetenschappelijke instellingen en verenigingen, musea, bedrijven en federaties.