Ga verder naar de inhoud

Wetenschapsfestival Brussel

26/11/2023 vanuit Muntpunt

Hoe meet je pijn? Wat als de straten van Brussel konden spreken? Waarom kan een fluorescerende banaan de geneeskunde vooruithelpen? Kan je oneerlijke algoritmes te slim af zijn?

Veel vragen, precies waar wetenschappers van houden. Maar gelukkig ook veel antwoorden! Kom op zondag 26 november 2023 naar het Wetenschapsfestival Brussel in Muntpunt, waar verschillende Brusselse instellingen hun onderzoek aan je voorstellen.

Tientallen gemotiveerde wetenschappers, docenten en studenten dompelen je – volledig gratis – onder in wetenschappelijk onderzoek en innovatie! Een greep uit het creatieve aanbod (scroll naar beneden voor het volledige programma):

  • Wandel langs activistische hotspots in Brussel;
  • Tast de grenzen af tussen klassieke muziek en pop;
  • Neem deel aan het geheime spraakexperiment;
  • Bekijk je eigen DNA;
  • Werk mee aan een unieke kaart van Brussel;
  • Kook je weg naar gezond ouder worden;
  • Ontdek al stappend enkele goed bewaarde Brusselse geheimen;
  • Maak je eigen tijdschrift;
  • Voel hoe het is om een baby in je buik te hebben;
  • Leer wiskundig kleuren;
221127 DVDW 104

Standenmarkt

Wandel langs onze standenmarkt; doorlopend open tussen 10u en 17u, zonder inschrijven! Je ontdekt er onder andere wat spiegels met DNA en wolkenkrabbers te maken hebben, hoe lichttechnologie zelfrijdende wagens veiliger kan maken, en wat er gebeurt als je van alle parkings parken maakt.

Workshops

Ons workshopaanbod focust hoofdzakelijk op kinderen, tieners en jongvolwassenen. De workshops vinden op verschillende tijdstippen plaats en laten telkens een maximum aantal deelnemers toe. Inschrijven kan ter plaatse aan de infobalie: first come, first served!

Lezingen

Daarnaast komen er ook ongelooflijk interessante onderzoekers over hun bevindingen vertellen in onze lezingenreeks, zowel voor kinderen (zie hieronder) als volwassenen. De voordrachten duren meestal niet langer dan 20 minuten, ideaal om je in korte tijd onder te dompelen in onderwerpen als diversiteit in reclame; allergische reacties op vaccins; vislarven; of het nihilisme. Wie laat dat onberoerd?

Kindvriendelijk

Het Wetenschapsfestival Brussel mikt op alle leeftijdsgeneraties; er is voor ieder wat wils. Ga naar de kinderbalie voor meer informatie over onze kindvriendelijke activiteiten (vanaf 6 jaar). Een tip van de sluier: kinderen kunnen hun eigen studentenkaart aanvragen en stickers verzamelen om zo hopelijk ook af te studeren aan het einde van hun festivalbezoek!

Praktische informatie

Wanneer? 26/11/2023 10u-17u
Waar? Muntpunt, Muntplein 6, 1000 Brussel
In groep? Kom je met meer dan acht? Gelieve ons te contacteren.
Vragen? contact@wtnschp.be of 02 629 13 40

Programma-app? Klik hier voor een eenvoudig overzicht van het programma

Een samenwerking tussen

Activiteiten van Wetenschapsfestival Brussel

logo

Activiteiten aan het laden ...