Ga verder naar de inhoud

Wetenschapsfestival Gent

Geniet van een rijkelijk buffet vol wetenschap!

Op zondag 26 november maak je in Gent opnieuw kennis met alle hoeken van de wetenschap op het Wetenschapsfestival Gent.

Laat je verwonderen op onze experimentenmarkt, ga aan de slag in een workshop, pik een lezing mee, stel je vragen aan onderzoekers, neem live deel aan wetenschappelijk onderzoek, stil je leeshonger met boekentips en veel meer!

We laten kinderen, tieners en volwassenen proeven van onderzoek en innovatie uit de Gentse hoger onderwijsinstellingen, Stad Gent en bedrijven. Van lichttechnologie tot 3D-geluid, van weerkunde tot Europese politiek... er is voor elk wat wils.

NIEUW: Aan de hand van twee parcours duikt het wetenschapsfestival dieper in bepaalde thema’s. Dit jaar kom je bij ons alles te weten rond artificiële intelligentie en mentaal welzijn.

Hieronder vind je een volledig overzicht van alles wat er op het festival te doen is. Of gebruik onze programmafolder voor een chronologisch overzicht per type activiteit, doelgroep en locatie.

Wooow Festival 241119 Sandra Vanden Hecke 150 Medium

Praktisch

Het wetenschapsfestival Gent vindt plaats in de Krook (Miriam Makebaplein 1) en in het nabijgelegen Ufo (universiteitsforum) van de UGent (Sint-Pietersnieuwstraat 33), van 10 uur tot 17 uur.

De toegang is gratis. Inschrijven is enkel nodig voor onze workshops: je reserveert je plaatsje daarvoor op de dag zelf aan onze onthaalbalie.

Activiteiten van Wetenschapsfestival Gent

logo

Activiteiten aan het laden ...