Ga verder naar de inhoud

Wetenschapsfestival Gent

Kom en geniet van ons rijkelijk buffet vol wetenschap!

Laat je kinderen en tieners kijken door een microscoop, schrijven op een kleitablet, experimenteren met een VR-bril, testen hoe goed ze kunnen ruiken, hun eigen computerspel programmeren, …

Leer in korte lezingen hoe planten met de toenemende droogte omgaan, waarom je je kinderen best wat risico’s laat nemen, of hoe de vierde industriële revolutie onze levens verandert. Discussieer mee over cybersecurity. Raak je het noorden kwijt in de LGBTQ- terminologie? Dan moet je bij penisdokter Piet Hoebeke zijn, met zijn lezing ‘Gender in de blender’!

Verbaas je over de overtuigende manier waarop comedian-mentalist Gili iedereen voor de gek houdt. Met slechts vijf zintuigen, een flinke kennis van de menselijke geest en jaren oefening, lijkt hij werkelijk over een zesde zintuig te beschikken. Mis deze unieke gratis show (vanaf 16 jaar) niet!

Verken onze experimentenmarkt en ontdek waar ons eten vandaan komt of hoe computers gevoelens proberen te begrijpen, test je pijndrempel, luister naar bomen, …

Wooow Festival 241119 Sandra Vanden Hecke 150 Medium

Praktisch

Grasduin hieronder door onze meer dan honderd activiteiten, of gebruik ons blokkenschema (pdf) waarin alle activiteiten geroosterd staan volgens tijdstip en zaal. Vanuit het blokkenschema kan je doorklikken naar de pagina van de activiteit op deze website.”

Ons wetenschapsfestival vindt plaats in de Krook (Miriam Makebaplein 1) en in het nabijgelegen Ufo (universiteitsforum) van de UGent (Sint-Pietersnieuwstraat 33), van 10 uur tot 17 uur.

Lees meer over hoe je ons kan bereiken.

! OPGELET ! Door wegenwerken is de parking Zuid niet bereikbaar vanaf de autosnelweg (fly-over), en ook niet door vanaf de ring de stad binnen te rijden langs het Zuidpark. Je kan de parking wel nog bereiken via de noordwestelijke ingang (dichtst bij de Krook), langs de Kuiperskaai of Lammerstraat. Onderaan deze webpagina van wegen en verkeer vind je een plannetje met omleiding.

Enthousiast? Laat je Facebookvrienden weten dat je komt, door je aan te melden op het facebook-event van het festival.

Honger of dorst? In het Krookcafé kan je terecht voor de kleine honger en een drankje. Je kan ook in de buurt terecht: onder meer Or coffee (in de St.-Pietersnieuwstraat), Pain Perdu (in de Walpoortstraat) en Fitchen (in de Vlaanderenstraat) zijn open op zondag (maar niet per se de hele duur van het festival – check de openingsuren) en Soepplus (in de Lammerstraat).

Activiteiten van Wetenschapsfestival Gent

logo

Activiteiten aan het laden ...